نسیم بانو

مرغ لونگی (مرغ شکم پر)

دیروز تو کانادا روز شکر گذاری ( Thanksgiving )  بود. معمولا تو این روز خونواده ها دورهم جمع میشن و بوقلمون و پای کدو و کلی خوراکی های خوشمزه میپزن و جشن میگیرن و سر میز غذا دعا میکنن وهرکدوم میگن که برای چه چیزی از خداوند سپاسگذار هستند. ما هم که اینجا به دور از خانواده هستیم گفتیم تنها نباشیم و با دوستامون جمع شدیم. من به جای بوقلمون ، مرغ شکم پر درست کردم و به جای پای کدو ، کاپ کیک کدو درست کردم که ایشالا تو پست بعدی دستور اون رو هم میذارم.
من دستور این مرغ لونگی رو از مادر شوهرم یاد گرفتم که ایشون هم از مادر شوهرشون یاد گرفته بودند. این مرغ لونگی دستورش مال طرفهای آستارا هست. بسیار بسیار خوشمزه شده بود. جای همه دوستان خالی.
مواد لازم:
مرغ درسته   ۱ عدد
پیاز درشت   ۱ عدد
گردو آسیاب شده  ۳۰۰ گرم
رب انار  ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل
گشنیز و جعفری تازه  نصف پیمانه
نعناع  ۱ قاشق غذاخوری
کره برای روی مرغ به مقدار فراوان
نخ نسوز برای دوختن مرغ
اول مرغ رو که داخلش خوب خالی شده حسابی میشوریم و میگذاریم تا آبش گرفته بشه. خوب به مرغ نمک و فلفل میزنیم و با دست همه جای مرغ رو آغشته میکنیم.
پیاز رو رنده درشت میکنیم. گردو آسیاب شده و رب انار و نمک و فلفل و گشنیز و جعفری و نعناع رو به مواد اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. حالا داخل شکم مرغ رو با این مواد پر میکنیم و با نخ نسوز حسابی میدوزیم تا مواد هنگام پخت بیرون نزنه.
روی مرغ رو حسابی کره میمالیم و میگذاریم داخل فر با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت به مدت یکساعت و نیم تا دو ساعت تا کاملا بپزه و روش طلائی قهوای بشه.
نکته مهم اینه که مرتب باید مرغ رو چک کنیم و روش کره بمالیم تا خشک نشه. به محض اینکه دیدیم مرغ رنگش برگشت و پوستش داره خشک میشه باید روش کره بمالیم. و اینکه وقتی دیدیم پوست مرغ تغییر رنگ داد و کمی پخت با یه چاقو تیز روی سینه و رون ها رو برش میدیم تا داخل مرغ هم حسابی بپزه و آب نداشته باشه.
چند نکته باید اینجا اضافه کنم. اول اینکه معمولا این مرغ رو کباب میکنن. اگه روی زغال کباب بشه خیلی خیلی خوشمزه تر میشه. اما خوب ما اینجا نتونستیم کبابش کنیم و گذاشتیم تو فر اما باز هم فوق الاده خوشمزه شده بود.
دیگه اینکه معمولا باید با رب ازگیل و رب آلوچه درست بشه که کمی ترش تر باشه که متاسفانه من به این دو نوع رب هم دسترسی نداشتم.
و بعضی ها داخل مواد این مرغ از سبزی استفاده نمیکنن که مادر شوهر من هم استفاده نمیکردند اما من فکر میکنم با سبزی عطر و طعم بهتری پیدا میکنه که باز هم به ذایقه بستگی داره.
حتما حتما امتحان کنید و از این غذای فوق الاده خوشمزه لذت ببرید.

+   نسیم ; ٦:٠٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٧/۱٩

design by macromediax ; Powered by PersianBlog.ir